Plattelandsatelier de Horsthoeve

De Horsthoeve biedt in een beschermde omgeving kleinschalige dagbesteding aan mensen met een Niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In het plattelandsatelier wordt de creativiteit van de deelnemers tot uiting gebracht. Het ‘landleven’ biedt geborgenheid op basis van ontspanning, rust en persoonlijke aandacht. Door haalbare doelen te stellen ontstaat er ruimte voor zelfontplooiing en versterking van het gevoel van eigenwaarde.
De begeleiding is erop gericht de deelnemers hun eigen grenzen te laten (ver)kennen en te verleggen. Dit doen we door ons te verdiepen in de mensen, te doorgronden wat er speelt en hierover samen te praten. Zonder werkdruk, in eigen tempo brengen de deelnemers de dag door. Dit kan zowel binnen als buiten.
Mentale prikkeling, activering van lichaam en brein is goed voor ieder mens! Onze benadering maakt dat we open, flexibel en eerlijk naar onze deelnemers zijn. Door de kleinschaligheid en de verschillende vormen van NAH in de groep, is er veel herkenning en erkenning. Ruimte om ervaringen van lotgenoten uit te wisselen. Een luisterend oor, respect en waardering voor elkaar zodat iedereen zichzelf mag en kan zijn: Mogen zijn wie je bent !

De dagbesteding

Een gedeelte van de boerderij is verbouwd tot atelier waar de deelnemers kunstzinnig en creatief bezig kunnen. De sfeer die deze ruimte uitstraalt is huiselijk en gemoedelijk en heeft een rustgevende werking wat als zeer prettig wordt ervaren Door de hoge bomen en het weidse uitzicht, ademt het erf een oase van rust uit. Voor diegenen die buiten willen zijn, is het goed vertoeven in de tuin, de moestuin of de boomgaard. Buiten schilderen is ook heerlijk! Met uitzicht over de weilanden is het theehuis een heerlijke plek om te relaxen.

Contactgegevens

Contactpersoon: Patricia Vreugenhil

Adres: Horstweg 15, 8107 AA Broekland

Mobiel: 06 229 593 52

Bezoek onze website of mail ons.

Volg ons op Facebook

Mogelijke activiteiten

  • schilderen
  • tekenen
  • mozaïeken
  • fröbelen met allerlei materialen
  • mediteren
  • sporten