De Kleine Wildenberg

Boerderij de Kleine Wildenberg is een kleinschalige Zorg- en Recreatie boerderij waar gastvrijheid en welzijn belangrijk zijn. Het is een familie bedrijf op landelijke locatie en ligt net buiten Deventer, in Diepenveen. Het werk dat gedaan moet worden op de boerderij gebeurd met behulp van mensen, welke in de huidige maatschappij geen arbeidsplek hebben.  Met een rustige en integere benadering bieden we mensen de ruimte om een gezamenlijke verantwoordelijkheid te ervaren voor het draaien van het bedrijf en het welbevinden van de mensen en dieren die er zijn. Zo wordt men zich bewust van de eigen kracht en mogelijkheden. Door de kleinschaligheid kunnen we de tijd nemen, mensen zichzelf te laten ontwikkelen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Dagbesteding en recreatie hand in hand

Naast dagbesteding op de boerderij worden er recreatieve overnachtingen aangeboden.  De boerderij en de landelijke omgeving zijn de basis. Een boerderij met de agrarische voedselproductie staat aan de basis van de menselijke behoeften. Waar komt ons eten vandaan en hoe gaan we om met de natuur en het welbevinden van mens en dier? We willen vele mensen laten genieten van het rijke boerderijleven.

Boerologish

Boerologie is een gedachtengoed, je zou het onze filosofie kunnen noemen. De naam Boerologie is ontstaan uit een combinatie van boerderij en logisch (gezonde boerenlogica), ologie komt van psychologie en ideologie.

Het gedachtegoed van Boerologie gaat uit van de oorspronkelijke waardes die ten grondslag liggen aan alles wat we in het dagelijks leven doen. Wat is de basis van waaruit je iets doet, wat zijn je drijfveren en ben je je daar bewust van? We willen mensen verrijken met eenvoud en logica!  De totale gedachte van Boerologie is er voor en door iedereen, ongeacht de mentale of fysieke gesteldheid van de persoon. Het is een gevoel van leven op het platteland, ontspannen en daarbij logischerwijs en concreet, “back to basic” dingen doen. Kom gerust eens langs bij ons Rustpunt of neem contact met ons op voor meer informatie over de zorgboerderij.

Contactgegevens

Contactpersoon: Margreet van Ginhoven

Adres: Wildenbergsweg 6, 7431 PW, Diepenveen

Telefoon: 0570 – 600 794

Stuur een mail of bezoek de website

Volg ons op Facebook of Instagram

Mogelijke activiteiten

    • Dieren verzorgen
    • Erf en Tuin werkzaamheden
    • Verwerken van producten van de boerderij
    • Huishoudelijke werkzaamheden
    • Fietsen onder begeleiding op de duofiets