Kwekerij Het Nieuwe Veld

Kwekerij Het Nieuwe Veld ligt op een prachtige beschutte plek aan de rand Diepenveen op het landgoed De Veldhuizen van Stichting IJssellandschap. Het Nieuwe Veld is een agrarische onderneming waar zorg is voor mensen en op biologische wijze vasteplanten, bloemen en groenten worden gekweekt.

Het is een bedrijf met oog voor mensen die graag willen meedoen, maar die daar wat hulp bij kunnen gebruiken. Het uitgangspunt is het ontwikkelen en benutten van talenten en mogelijkheden. In hun eigen tempo en op hun eigen niveau gaan de deelnemers aan de slag met verschillende activiteiten op de kwekerij, de moestuin, theetuin en imkerij. De werkzaamheden bestaan uit het onderhoud van de kweektuin en moestuin, het vermeerderen van planten, bloembinden, verkoop , PR en verzorging van de bijenvolken.

Het Nieuwe Veld biedt dagbesteding en re-integratie gericht op mensen vanaf 18 jaar. De deelnemers zijn mensen met psychische problemen of een psychiatrisch en/of verslavingsverleden die door omstandigheden ver af staan van de arbeidsmarkt. Ze zijn er voor langere tijd uit geweest, zitten in een loopbaanveranderingsproces, worden gehinderd door hun beperking of hebben nog niet de gelegenheid gehad om deel te nemen aan het arbeidsproces.

We werken met kleine groepen en een aantal vaste vrijwilligers en medewerkers. Het Nieuwe Veld levert maatwerk. Dat wil zeggen dat de deelnemers zelf bepalen op welke dagdelen ze op Het Nieuwe Veld willen meewerken, hierover worden afspraken gemaakt. De activiteiten worden afgestemd op de wensen , leerdoelen en mogelijkheden van de deelnemers.

Meewerken op de kwekerij en een bijdrage leveren aan de totstandkoming van een mooi product geeft voldoening, sociale contacten, arbeidsplezier en vergroot de mogelijkheden tot participatie.

Contactgegevens

Contactpersoon: Hanne Struik

Adres: Boxbergerweg 46, 7431 PN  Diepenveen

Mobiel: 06 – 539 721 68

Stuur een mail of bezoek de website

Mogelijke activiteiten

  • Imkeren
  • Tuin
  • Theeschenkerij