Atelier ARToMoNDo+ De Verbeelding

Mooi centraal gelegen ligt Atelier de Verbeelding met aangrenzend de Verbeeldtuin Wijhe. Zowel de beeldentuin als het kunstatelier biedt leerwerkplekken aan mensen die kiezen voor kunst, creativiteit en het buitenleven als werkvorm en/of dagbesteding. Drijvende kracht achter de Verbeelding is Henny Schaapman, beeldend kunstenaar en ruim 35 jaar werkzaam in de zorgsector.

Met deze combinatie creëert ze een werkomgeving, waar ze in de begeleiding aandacht geeft aan zowel de artistieke ontwikkeling als het persoonlijk welzijn van de deelnemers. Faciliteiten en het kleinschalige karakter maakt het atelier tot een gespecialiseerde werkplek en dagbesteding. De centrale ligging van de Verbeelding en de galeriefunctie, beeldentuin – die het mogelijk maken de kunstwerken aan een breed publiek te laten zien – zorgt voor zowel maatschappelijke als artistiek integratie. Dat versterkt de positie in de maatschappij: contacten buiten de deur zijn daarvoor immers van groot belang.

Deelnemers bij de Verbeelding maken kennis met verschillende technieken; het aan bod is breed en opgedane kennis is van blijvende waarde. Een greep uit het aanbod: linosnede, zeefdrukken, mozaïek, fotografie, keramiek, tekenen, schilderen, vilten, breien, naaien en tuinieren. Daarnaast is er ook aandacht voor computergebruik, beeld/tekstbewerking en sociale media.

De doelgroep van de Verbeelding laat zich niet vangen in één categorie als het gaat om de beperking, maar is wel eenduidig in de vraag: alle deelnemers willen leren, zich ontwikkelen en delen een gezamenlijke belangstelling voor kunst en creativiteit. Henny Schaapman stemt vraag en aanbod naadloos op elkaar af.

Contactgegevens

Contactpersoon: Henny Schaapman

Adres: Stationsweg 36, 8131 DH Wijhe

Telefoon: 0570 522 335 Mobiel: 06 450 390 37

Stuur een mail of bezoek de website

Volg ons op Facebook

Mogelijke activiteiten

  • keramiek
  • schilderen
  • zeefdrukken
  • fotografie

Onze Kwaliteit

      Ons bedrijf neemt deel aan het kwaliteitssysteem van KZS. Je kunt hier de belangrijkste kaarten downloaden.

voorkant de verbeelding sept2015