Zorgboerderij De Ulebelt

Stichting De Ulebelt is een non-profit centrum voor Natuur en Milieu-educatie & stadsboerderij in de wijk de Vijfhoek in Deventer. Het terrein van ruim 7 hectare bestaat uit een heem- en vlindertuin, akkers, boomgaard, schooltuinen, bijenstal en een leuke kinderboerderij met vele soorten dieren, van cavia tot koe. Ook zijn er speelplaatsen voor grote en kleine kinderen. Een paar keer per jaar worden er op De Ulebelt themafeesten georganiseerd voor een breed publiek. Op het terrein is er volop ruimte voor ontdekken, ontwikkeling en sociale integratie. De Ulebelt biedt een prachtige mix van recreatie en voorlichting. Zowel op het terrein als in het gebouw is voor iedereen die mens en dier, milieu en natuur een warm hart toedraagt van alles te beleven.

Voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking biedt de Ulebelt dagbesteding. Het groene terrein van de Ulebelt met zijn dieren, tuinen en overige faciliteiten biedt daarvoor veel mogelijkheden. Als je houdt van het omgaan met dieren en mensen en graag bezig wil zijn in een mooie, natuurlijke omgeving dan is dat vast iets voor jou. De dagbesteding is kleinschalig van opzet voor een beperkt aantal deelnemers. Deelnemers kunnen in een veilige omgeving zichzelf zijn. Sleutelwoorden zijn: zich veilig voelen, geborgenheid, eigen tempo, vriendelijk en respectvol. We werken vraaggericht en kunnen verschillende dagprogramma’s op maat aanbieden. Als we bijvoorbeeld vanwege slecht weer niet lekker buiten bezig kunnen zijn, dan hebben we mogelijkheden voor binnen activiteiten.

Persoonsgebonden budget

Iedereen die beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) met indicatie voor een dagbesteding kan deelnemen aan de activiteiten op De Ulebelt.
Tevens komen er bij ons deelnemers voor de dagbesteding via een onderaannemerschap

De Ulebelt is aangesloten bij de Landelijke Federatie van Zorgboeren.

Contactgegevens

Contactpersoon: Linda Puijn

Adres: Maatmansweg 3, 7425 NC Deventer
Dit adres is bereikbaar via de Duikerstraat

Telefoon: 0570 653 437 Mobiel: 06-43920591

Bezoek onze website of mail ons.

Mogelijke activiteiten

  • Alle voorkomende boerderijactiviteiten zoals dierverzorging,
  • kook en bakactiviteiten
  • creatieve activiteiten in onze binnenruimte
  • sportieve activiteiten