Marjan’s paardenschool

Marjan’s Paardenschool is gevestigd op een prachtige oude, nog te restaureren, boerderij (monument onder de Stichting IJssellandschap) aan de Oxerhoflaan 5 te Deventer. Marjan Dollekamp (1976) is haar hele leven al bij pony’s en paarden. In de omgang heeft ze vanuit haar jeugd altijd haar intuïtie gevolgd.

“Hiermee heb ik goede resultaten in het contact met paarden. Dit geldt ook voor het contact tussen mensen en paarden en de manier waarop ik lesgeef. Vanaf 2000 geef ik les aan kinderen en volwassenen met mijn eigen pony’s en paarden, die ik zelf heb opgeleid. Ik heb 10 jaar op maneges gewerkt om kinderlessen te geven in groepen en individuele lessen.

Ook begeleid ik sinds 2003 autistische kinderen, kinderen met een motorische achterstand en verstandelijk gehandicapten met het omgaan met pony’s, verzorgen en rijden. Ook werk ik met jeugddelinquenten met mijn pony’s. Begin 2007 heb ik besloten dat ik alleen nog in mijn eigen school wil werken op de wijze die bij mijn manier van omgaan met paarden past.

Door de jaren heen heb ik vele zogenaamde Natural Horsemanship methoden bestudeerd en uitgeprobeerd. Dat wat aansluit bij mijn eigen ervaringen en intuïtie neem ik mee, wat niet werkt, laat ik liggen. Verder neem ik regelmatig les van Charmaine van den Berg (www.lichtrijden.nl), holistisch instructrice in intuïtief paardrijden en klassieke dressuur. Dit doe ik vooral met mijn paarden Jikke of Anja.”

Behalve paarden en pony’s zijn er ook veel andere dieren op het erf te vinden. De 3 (kruising) whippets scharrelen altijd wel ergens rond, of liggen lekker bij de houtkachel op een zacht kussen.
Over scharrelen gesproken: kippen zijn er ook in allerlei soorten en maten. Soms vind je zomaar een ei en zo nu en dan zelfs kuikentjes!

Contactgegevens

Contactpersoon: Marjan Dollekamp

Adres: Oxerhoflaan 5, 7428 MB Deventer

Mobiel: 06 539 015 71

Bezoek de website

Mogelijke activiteiten

  • Paardrijles voor kinderen en volwassenen
  • pedagogisch paardrijden
  • mennen
  • verhuur ruimte