Noaberhof de Stamhoeve

Noaberhof de Stamhoeve is ontstaan vanuit mijn droom. Ik wilde een plek creëren, waar mensen gezien werden in hun kracht en waar ze onderdeel zijn van de samenleving. Inmiddels is het een bloeiende plek, waar we met heel veel plezier dagbesteding en logeeropvang bieden aan kinderen en jongeren met een zorgvraag. Dit doen we met een enthousiast team van begeleiders en vrijwilligers. Het is fantastisch om te zien, waartoe mensen in staat zijn, als we hen zien in hun talent. Sylvia Willemsen, initiatiefneemster Noaberhof de Stamhoeve.

We bieden dagbesteding en logeeropvang op onze boerderij.

Dagbesteding

Het is onze ambitie om mensen met een zorgvraag tot hun recht te laten komen. Met werk waar ze blij van worden en waar ze goed in zijn. Het uitgangspunt is, is dat je van waarde bent.

Zo runnen we samen met onze jongeren een catering, bakken taarten en organiseren Stam-Pot aanschuifmaaltijden. Er wordt gekookt en gebakken met passie!
We hebben 2 paarden, prachtige fjorden, die graag verzorgd worden. Een paardengroep is daar enkele dagen per week mee bezig. In ons ComputerAtelier worden diverse computerwerkzaamheden uitgevoerd. Verder tuinieren we in de moestuin of boomgaard en voeren klussen uit op het terrein. Zo maken we samen de plek steeds mooier.

Je kunt voor een vaste activiteit kiezen, bijvoorbeeld keukenwerk, maar je kunt ook variëren.

Ter afwisseling doen we creatieve activiteiten, spelen we spelletjes , maken muziek, knuffelen konijnen of doen iets anders wat klopt en past in dat moment.

We starten de dag gezamenlijk om 9.00u in ons Stamhuus, waar we onder het genot van een kopje koffie of thee de dag doornemen. Daarna gaat iedereen aan de slag. Tussen de middag lunchen we samen, het keukenteam verzorgt een voedzame lunch. Om 16.00u is de dag weer voorbij en gaat iedereen naar huis.

De groep deelnemers is heel divers. Zowel qua leeftijd (momenteel van 15 tot 35 jaar, maar ook oudere mensen zijn van harte welkom), als qua achtergrond of zorgvraag. Mensen ervaren bij ons rust, ruimte en respect. We hebben het goed met elkaar. Er is aandacht en zorgzaamheid voor elkaar.

Logeeropvang

Eén keer per maand organiseren we in ons huis een gezellig én uitdagend thema-logeerweekend. We doen leuke activiteiten, zoals zeepkisten timmeren, boogschieten, hutten bouwen, vuurtje stoken, koekjes bakken, klussen, met lego spelen en nog veel meer. De paarden worden graag geborsteld en de konijnen kijken uit naar knuffels. Op zaterdagavond kijken we gezellig film en we doen ook veel spelletjes. Per weekend blijven er maximaal 5 kinderen logeren. Daarnaast kunnen er op zaterdag of zondag kinderen komen spelen (en thuis slapen). Het programma kent een vaste opbouw en wordt vantevoren aan de kinderen gemaild. Wij, Erwin en Sylvia, begeleiden ieder logeerweekend. Ook zijn er altijd stagiaires bij, die leuke activiteiten verzorgen.

Het weekend begint vrijdag om 19.00u en duurt tot zondag 16.30u. Op verzoek kunnen tijden aangepast worden. De leeftijd varieert van 7 tot 23 jaar, waarbij de meesten rond de 12 jaar zijn.

Praktisch

Alle mensen die bij ons komen hebben een geïndiceerde zorgvraag. In sommige gemeentes kunnen wij Zorg in Natura leveren, in andere gemeentes werken wij op basis van PGB. Ook werken we soms als onderaannemer voor andere organisaties. Als je belangstelling hebt voor de Stamhoeve, bekijken we samen wat het beste traject is om hier te komen werken of logeren.

Contactgegevens

Contactpersoon: Sylvia Willemsen

Adres: Wijheseweg 58, 8101 MC Raalte

Telefoon: 0572 366 961

Stuur een mail of bezoek de website

Volg ons op Facebook

Mogelijke activiteiten

  • koken en bakken
  • computeratelier
  • tuinieren en dieren verzorgen
  • paardrijden