Picknick bij Zuz & zo

De open dag van zorgboerderij Zuz & zo staat dit jaar in het teken van gezond eten. Voor de bezoekers is een picknick-weide ingericht, waar heerlijke broodjes worden aangeboden. Kinderen kunnen een knapzak-tocht maken, waarbij ze overal op de boerderij hun kostje voor de picknick bij elkaar scharrelen.

Op de open dag is weer van alles te doen. De huisimker van de boerderij laat je in de bijenkast kijken. Anouk Stokhof geeft in de tuin een demonstratie gezond koken. Verder is er voorlichting over insectenhotels, over thee maken van je eigen kruiden en over eetbare bloemen. Voor de kinderen is er weer de supergrote zandbak. Live-muziek zal het evenement omlijsten.

De pluktuin is op zijn mooist, en nodigt uit om je boeket van favoriete bloemen te plukken. Op de kraam van Zuz & zo uiteraard veel groenten en planten, nieuwe oogst jam, vlierbloesemsappen, meel van de molen, thee uit eigen tuin, en meer. De mensen van Zuz & zo zullen graag vertellen over de tuin en de dieren.

De opendag is zaterdag 27 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Zorgboerderij Zuz & zo is gevestigd aan de Nieuwe Wetering 1 in Lierderholthuis.

webpicknick

We zijn druk met de voorbereidingen op de opendag van zaterdag. De kinderen kunnen dan met een knapzak het hele bedrijf over om een picknick bij elkaar te zoeken. Eén van de plekken die ze dan ontdekken is deze ‘graancirkel’, waar het vandaag even heel fijn uitblazen was!